VILDA MALMÖ
 

Över 300 olika sorters fåglar har setts i Malmö. Örnar, svalor, snäppor, liror, sparvar, grisslor, sångare och till och med albatross har flugit förbi staden. Och i Malmö finns fåglarna året om, både i smällkalla vintern och under stekheta sommaren. I februari-november passerar flyttfåglarna. Alltid finns det något att titta på, vare sig man är i Västra Hamnen, Lernacken, Almvik eller Slottsparken.

Erik Hirschfeld har skådat fåglar på fem kontinenter sedan tonåren. Han är författare till en flera svenska och engelskspråkiga böcker och artiklar, bland annat boken Fåglarnas Malmö. Erik var med och startade Club300 och resebyrån AviFauna. För Erik är det viktigt att alla tycker det är kul med fåglar. Ju fler som gillar dem desto fler vill bevara dem. I Malmö Stad skådar Erik helst i Slottsparken, på Ribban och kring Lernacken. 

Boka skräddarsydd guidning på datum som passar dig eller ditt företag genom att skicka mail hit.

På dessa guidningar får du låna lättanvända kikare från Nikon Sport Optics och vi använder tubikikare från Zeiss då vi är utanför den centrala stadsmiljön.

Listor från tidigare fågelpromenader kan laddas ner här  i pdf-format.

Kartor för gör-det-själv promenader kan också laddas ner här  i pdf-format.

Kommande guidade fågelturer:

Just nu inga planerade förrän i höst. Vi återkommer.

Anmälan genom:

Mats Johannesson Mats Johannesson har skådat fåglar sedan barnsben. Mats har erfarenhet av fågelskådning från stora delar av Europa, Asien och Afrika. Han har även arbetat som fågelinventerare på Färöarna. I Malmöområdet skådar Mats gärna i Klagshamnsområdet. Till vardags jobbar han som lärare.

© 2013 Erik Hirschfeld. Foton: Ola Enkvist, Josefin Gustafsson , Felix Heintzenberg, Erik Hirschfeld, Jens Rydell, Ulf Westerberg.